top of page
iTjeneste (4).png

iTjeneste konsept

Det spesifiserte problemet som skal løses i dette prosjektet er altså som følger: Hvordan kan mobilen brukes som læringsverktøy for å oppnå mer kritisk bruk av sosiale medier under tjeneste? Vårt løsningsforslag på dette problemet er en mikrolæringstjeneste for mobil som benytter flere spillelementer. Konseptet hadde arbeidstittel «GameOn», men ble etterhvert omdøpt til «iTjeneste». I «iTjeneste» skal soldatene løse oppgaver og svare på spørsmål som handler om sosiale medier og bruk av disse under tjeneste.

 

Konseptet tar først og fremst utgangspunkt i tjenestereisen til ordinær førstegangstjeneste; alle soldatene starter med seks til åtte uker på rekruttskolen før de blir sendt videre til sitt tjenestested hvor de gjennomfører resten av førstegangstjenesten. Tanken er at «iTjeneste» skal være en applikasjon soldatene laster ned når de ankommer rekruttskolen. I rekruttperioden skal soldaten løse oppgaver og samle poeng for seg selv.


​

Videre tar konseptet utgangspunkt i hvordan de vernepliktige mannskapene er organisert. Når soldatene er ferdige på rekruttskolen, drar de til sitt tjenestested. Her blir hver soldat del av et lag som består av cirka åtte soldater og ledes av en lagfører. Laget er igjen del av en tropp, som består av cirka fire lag og ledes av en troppsjef. Når soldatene har ankommet sitt tjenestested, skal de finne sitt lag i «iTjeneste». Soldatene skal fortsatt løse oppgaver hver for seg, men nå samler de poeng til sitt lag, altså de samme personene som de bor med på kasernen. Laget trenger et visst antall poeng for å komme videre.

 

Etter å ha løst et visst antall oppgaver og tjent poeng til laget sitt, skal troppene samles i «iTjeneste». Som tidligere løser soldatene oppgaver hver for seg, men samler nå poeng både til laget sitt og troppen sin. Når «iTjeneste» tas i bruk første gang, vil soldaten møte en onboarding. Ettersom det er viktig at vårt konsept ikke blir det nye sikkerhetshullet for Forsvaret, registrerer man seg på følgende måte; soldaten velger mellom en kvinnelig og en mannlig karakter, og velger deretter tre av ni ikoner som representerer ulike hobbyer eller interesser. «iTjeneste» genererer så et kallenavn til soldaten (se figur 29). Dette er gjort på denne måten for at soldaten ikke skal kunne lage sitt eget kallenavn, da det er sannsynlig at noen soldater vil ta med elementer som fødselsår, deler av navn eller annen informasjon som kan identifisere dem dersom de får helt frie tøyler her.

Lanndingside_fullført_oppgave_9.png
Profil TROPP.png
Poengtavle.png
Oppgave3feedback.png
bottom of page